Пилотът ни във Формула 3 Никола Цолов има нужда от средства, семейството му откри кампания

никола цолов

Българският пилот Никола Цолов се нуждае от 196 хиляди лева, за да продължи кариерата си във Формула 3. Той събира средствата в онлайн платформа, а досега са дарени малко над 27 000 лева. Кампанията ще продължи до 31 януари 2024-а година.

Досега Цолов е издържан финансово от семейството си и от спонсори, но за следващия сезон му трябва по-голяма сума за екипировка, обучения, както и за такси и разходи за всяко състезание.

Само на 16 години Цолов се състезава във Формула 3, което го прави първия българин достигнал до това ниво в историята на моторните спортове в България. Той е шампион на испанската Формула 4 за 2022 година, където записа 13 победи, 18 подиума и 17 най-бързи обиколки от 21 старта и събра рекордните 400 точки. Първият, избран да бъде подкрепян в кариерата си от А14 Maganement, новосформираната мениджърска компания на легендата във Формула 1 Фернандо Алонсо. Цолов е третият най-млад пилот в света, който отбелязва точки във Формула 3 в дебютния си сезон и един от осемте пилота, селекционирани в Академията на „Алпин“. През 2023 година Никола Цолов направи огромен скок в кариерата си, като дебютира във Формула 3. Сезонът беше труден, а това, дали имаш опит или не, прави огромна разлика. Въпреки това, той отбеляза точки и две влизания в Топ 10, в последните състезания.

През 2024 година Никола ще добави още една година като член във Формула 3, в актива си, като амбициите му са насочени към това да заеме челните позиции в шампионата на FIA. Едно от основните предизвикателства пред него е събирането на достатъчно средства, за да може да продължи да представя на световно ниво себе си, страната ни и да преследва голямата си мечта – да бъде първия български пилот във Формула 1.

Парите са необходими за: екипировка, обучения и практически сесии, такси и разходи за всяко състезание.

„Кариерата и пътят на българина е финансиран от семейството му, което влага всичките си средства, усилия и време зад него и търси различни спонсори. Спонсорите вече допринасят значителна сума, но тя е недостатъчна, за да се осигури мястото на Никола Цолов в решетката на Формула 3 през 2024 година. Тъй като много хора се интересуват как могат да помогнат финансово със сума, която е посилна за тях, Никола и семейството му решиха, че е време да дадем шанс на всички приятели, фенове, съмишленици, любители на моторните спортове и на амбициозните, целеустремени млади хора да го подкрепят с тази кампания. Необходими са още поне 100 000 евро, които вярваме, че ще успеем да съберем, следвайки българската поговорка „Капка по капка – вир става“. Всяка набрана сума ще бъде инвестирана в състезателната кариера на Никола Цолов“, се казва в официалното съобщение на онлайн платформата за събиране на средства, предава 24 часа.

Всеки, които има възможност, може да го направи на https://platformata.bg/bg/kauzi/2163:podkrepa-shampion-formula1/details/campaign.html



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ