ОБРАТ! Резултатът от вота за общински съветници в Димитровград е недействителен

payimage-577579

Административният съд в Хасково обяви за недействителен резултата от изборите за общински съветници в община Димитровград на 29 октомври 2023 г., обявен с решение на Общинска избирателна комисия – Димитровград, съобщиха от Съдебната палата.

Съдът е констатирал нарушения на изборната процедура, които са променили изборния резултат, изразен в разпределението на мандатите за общинските съветници. Той е установил, че повторното преброяване на бюлетините в две секции е показало наличие на разлика от три действителни гласа, които не били отразени в полза на КП „България на регионите“ в секционните протоколи. Съответно политическата сила не е била включена в разпределението на мандатите. Тя има полагащ ѝ се мандат в Общинския съвет, се посочва в съдебното решение.

На заседанието по делото на 16 ноември стана ясно, че преразпределението на мандатите в органа на местното самоуправление зависи от една спорна бюлетина, която не достига на коалицията да покрие общинската избирателна квота. В крайна сметка, магистратите са я признали за валидна.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в седемдневен срок от съобщаването му.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ