Прокуратурата се самосезира за смъртта на кученцето, убито от питбули в Пловдив

Image_16300039_40_0

Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство за причиняването на смърт на померан.

Както писахме, на 16 ноември към 22 часа стопанин е разхождал кучето си, когато то било нападнато от два питбула. Животните били без намордници. Ден по-късно е констатирана смъртта на померана.

„Първо се опитах чрез повода да го издърпам, но това се оказа непосилно. След като поводът се измъкна от Макси заради дърпането, се приближих и започнах да удрям едно от кучетата. Ако не бях направил това нещо, най-вероятно щяхме да събираме парчета от него“, разказва собственикът на убитото куче. Той също е бил нахапан от животните. Техен стопанин е жена, която дори е заявила в социалните мрежи, че е „решила“ стопанинът на померана да живее.

По случая е извършена проверка от полицията, която е приключила в рамките на два дни. Наблюдаващият прокурор е дал указания да се разпитат свидетели, включително очевидци, да се приобщи медицинска документация и да се назначат експертизи.

Първоначалният срок за разследване е два месеца.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ