Калин Стоянов: Премиерът потвърди! Г-н Петков опита да кадрува в МВР. Недопустимо е

payimage-603923

За пореден път ще заявя своята публична позиция. За трети път – не толерирам и не приемам никакви форми на насилие, както върху мирни граждани, така и върху полицаи. Всеки, който е допуснал проява на насилие във вечерта на протестите ще бъде разследван и ще понесе отговорност. Разпоредил съм ускорени вътрешни проверки и мерки за превенция на подобни случаи в бъдеще. Трябва системна работа на психолози с полицаите. Аз съм на 100% с премиера Денков за обстоен анализ на отделните случаи на насилие по време на протеста. Но не съм съгласен работата на министерството да бъде поставена под общ знаменател заради единични случаи, в които е имало превишаване на правомощията. Това заяви вътрешният министър в изявление, предава Нова.

„Затова поздравявам всички служители на МВР, които съвестно и отговорно си свършиха работата. Перфектно се справихте, за по-малко от 2 часа успяхте да овладеете тази брутална и невиждана проява на агресия, която завладя голяма част от тълпата и се изсипа върху вас. Бяхте обиждани, плюти, провокирани, замеряни с камъни, бомбички хвърчаха върху вас, изблъскаха ви с горящи контейнери и въпреки всички провокации се справихте като истински професионалисти – достойни да бъдат част от МВР. Благодаря ви, че не допуснахте центъра на София да се превърне в истински погром и най-вече, че предотвратихте човешки жертви“, допълни Стоянов.

„Нека не пропускаме факта, че при мирно протестиращите е възможно да е имало платени провокатори, дошли да се раздадат максимално. Благодаря на премиера, който вчера потвърди, че лидер на политическа партия е правил опити да кадрува в МВР. Но аз не съм го допуснал. Смятам, че е недопустимо някой да се меси в работата на министерството, както направи г-н Кирил Петков. Не приемам да се раздават присъди от телевизионни студиа и социални мрежи. Всеки е невинен до доказване на противното, както гражданите така и полицаите“, заяви той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ