Борисов: ППДБ водят война с МВР министъра, защото не се съгласи да безчинстват по изборите

payimage-5988091-1280x853

От ПП-ДБ от няколко месеца са започнали война срещу вътрешния министър Калин Стоянов, „защото той не се съгласи да безчинстват по време на изборите”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание, съобщава epicenter.bg.

„Носеха му списъци, сменяха поголовно списъци, а той държеше позицията, за която сме се разбрали – да си назначава професионалисти“, продължи Борисов. И увери, че не му е дал нито едно име и готов да се подложи на детектор на лъжата. Лидерът на ГЕРБ обясни как е бил излъчен министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

„Когато дойде темата МВР, казах им (на ПП-ДБ бел. р.), че трябва да е експерт и професионалист, отдалечен от всички. Казах на изберем между шефа на полицията, на БОП-а, на жандармерията. След реформите в МВР нямахме нито един човек дори и на средно ниво. Отидоха и се консултираха и предложиха Калин Стоянов, съгласил съм се“, обясни пред медиите Борисов. И продължи: „Аз не съм говорил с него, не съм го убеждавал, не съм се срещал. Вчера господин Петков каза и аз съм съгласен, защото много пъти им го казах, че няма ли политически лица, не може да се търси политическа отговорност. Когато ние имахме подобен проблем и управлявахме, сменяхме министри, главни секретари, защото носихме политическата отговорност. Сега тези назначения са експертни, те са назначавани от ПП не от ГЕРБ.“

„Когато се бяхме срещнали няколко пъти, бяхме решили как ще действаме – че ще бъдат техни министри с наши зам.-министри. Аз предложих да се избира от наличните, назначени от тях, по тяхно време. Няма политически лица и не може да се носи политическа отговорност, тези назначения са експертни и са на „Продължаваме промяната“, добави още Борисов.

„Против съм полицейското насилие. Тези, които са били невинни хора ще си понесат отговорността, разбира се. Това не е чест на пагона. Веднъж завинаги трябва да разберат, че когато е паднал човек – не се рита и не се бие, слагат му се белезници и се води в районното. Не мога да защитя полицай, който бие паднал човек“, каза още той по повод полицейското насилие във вечерта с протест срещу БФС в София.

„Да се направят анкетни комисии, да се провери всичко, какво е правено. Тези, които са били невинни хора, да си понесат отговорността, както са носили и при нас“, каза още Борисов. И така потвърди, че партия ГЕРБ ще подкрепи създаването на двете временни комисии, които бяха поискани. Първата – за полицейското насилие по време на протеста срещу БФС, поискана от ПП-ДБ и втората – за работата на електронното министерство по време на изборите, поискана от ДПС.

Борисов бе попитан защо казва, че драмата ще настъпи на ротацията, на което той отговори, че чува изявления и като настъпи този момент – ще разбере повече.

Що се отнася до това дали ще постигнат съгласие за СОС, той заяви: „Няма как да подкрепим човек като Борис Бонев, който говори по отвратителен начин за нас и не отчита какво е направено за София през последните 10 години, не мога да говоря за другите партии, а само за моята. След като говори отвратително – да се оправят!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ