Смъртни заплахи за Начо, погубил Ферарио. Адвокатът му изригна: Не излиза, не се чувства добре

Image_16319732_40_0

Джигитът, помел и причинил смъртта на известния футболен треньор Ферарио Спасов – Начо Панталеев, и семейството му получават смъртни заплахи. Това разбра „България Днес“ от свои източници, както и от Венцислав Фоти – адвокатът на Начо, който потвърди информацията.

„Да, Начо и семейството му получават заплахи. Чух за това от самия него. Заплахите са предимно по социалните мрежи. Засега, слава богу, нито една от тези закани не е реализирана. Има много гневни коментари срещу клиента ми и негови роднини, но те са плод на обществения натиск. Относно това дали го е страх, не мога да съм категоричен, но мога да кажа, че със сигурност му влияе зле. В коментарите говорят и за семейството му, нормално е човек да се притесни. Поне според мен това е плод на обществения натиск, а не толкова, че някой конкретно възнамерява да направи нещо срещу него. Начо разбира ситуацията, осъзнава, че такива неща се случват понякога. В никакъв случай не се опитва да се изкара жертва. Не излиза от вкъщи откакто се случи катастрофата“, разказва адвокат Фоти – защитникът на Начо Панталеев, който погуби Ферарио Спасов.

Юристът поясни, че Начо видимо не се чувства добре и припомни думите на клиента си след случилото се – „ужасна трагедия“. Адвокат Фоти коментира и всички спекулации за това, че Начо ще бяга в Англия, че има други коли и всичко, което се изписа по негов адрес в последните седмици.

„Начо не притежава никакви коли, дори колата, с която катастрофира, не е негова, а на негов приятел. Това, което се говори на някои места, че Начо ще бяга в Англия, няма нищо общо. Пишат, че Начо е работил навремето в Англия и има възможност да избяга там. Начо дори никога не е ходил в Англия. Там има един-единствен роднина, който също се казва Начо Панталеев, негов братовчед. А и да не забравяме, че моят клиент има забрана за напускане на страната, а това не е и в негов интерес. Начо няма да избяга никъде. Той е съкрушен от случилото се и съжалява“, допълва адвокат Фоти.

На 11 ноември, събота, Ферарио Спасов загина на място, след като Начо Панталеев отнесе колата му в катастрофа на пътя Велико Търново – Ловеч. В трагичния за треньора ден 24-годишният джигит помете с мощния си мерцедес колата на Ферарио Спасов близо до село Шереметя. Настилката е мокра след дъжда, а автомобилът на треньора е бил последен в бавно движеща се колона. Начо Пантелеев хвърчи с над 150 км/ч, сочат данните от този етап на разследването и удря отзад колата на Спасов, който загива от камшичен удар – счупва се вратът му. В момента Начо е на свобода, вече с отнета книжка и не може да напуска страната. Душманинът на Феро се размина с най-леката мярка за неотклонение „подписка“, а прокурорът, пуснал джигита, е под прицела на Софийската градска прокуратура (виж карето).

В момента се очаква да стане готова автотехническата експертиза, която ще установи дали наистина Начо е хвърчал със 150 км/ч, дали е опитал да спре и всички тези подробности, които са от ключово значение за делото и впоследствие за присъдата на Панталеев.

Погнаха прокурора, пуснал джигита

Погнаха прокурор Йордан Кожухаров, който пусна на свобода Начо Панталеев – джигитът, който блъсна и погуби известния треньор Ферарио Спасов. Това стана ясно, след като изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов нареди да бъде извършена проверка на магистрата в последните 3 години от работата му като великотърновски прокурор.

Борислав Сарафов привика Кожухаров на разпит само ден след фаталния инцидент. И.д. главен прокурор поиска обяснения защо още след катастрофата полицията не е отнела книжката на Начо и защо е бил освободен след само 24 часа в ареста. След разпита на Кожухаров очевидно Сарафов не е останал особено доволен, тъй като нареди да бъде направена 3-годишна проверка на работата на прокурора, като заедно с това премести делото от Велико Търново в Ловеч.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ