Съветници: Градски транспорт в Пловдив няма. Кметът: Притискаме превозвачите

Image_16324448_40_0

В Пловдив реално няма градски транспорт. Това прозвуча от трибуната на местния парламент в декларациите на ПП–ДБ и на БСП. „Засипани сме със сигнали от граждани за нередовни линии“, заяви социалистът Калин Милчев. И отправи куп въпроси към кмета Костадин Димитров в това число какви мерки взема.

Николай Гюров от ПП–ДБ също критикува транспорта, а колегата му Владимир Славенски отправи официално питане кога ще бъдат пуснати отново 228 автобуса по всичките 29 линии. Той поиска официален отчет от кмета колко рейса се движат в делнични и в празнични дни. Попита в какъв срок ще заработи новата електронна система, за която предишната власт проведе обществена поръчка това лято за 14 милиона лева.

„Разговаряме с всеки един превозвач. Някои изпълняват курсовете си, други не са изрядни. Поели са ангажимент да се подобрят. В противен случай ще ги притиснем с големи санкции“, обясни по–късно кметът Костадин Димитров. По думите му транспортните фирми се оправдавали с липсата на шофьори. Той е категоричен, че след внедряване на електронното таксувани приходите ще бъдат по–ясни и оттам ще се подобри услугата.

Димитров е убеден, че ще работи добре с общинските съветници включително и с тези от опозицията. „Надявам се да имаме много пресечни точки с ПП–ДБ“, заяви той. И даде пример, че имал добра комуникация с двете районни кметици на „Западен“ и „Северен“, които са от ПП–ДБ.

Димитров увери, че няма да дели районните кметове и на всеки ще осигури средства, след като представят своите програми.

Източник: 24 часа Пловдив



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ