БСП пак скочиха: Искаме временно експертно правителство! Ще извади България от кризата

корнелия нинова

Това, което може да извади България от политическата криза, са политически приоритети, които да обединят всички. Само договореното от задкулисието се изпълнява – смяната на Гешев и „изпирането“ на Борисов и Пеевски. Настояваме за временно експертно правителство, което да изпълни за определено време приоритетите на България. Това пред NOVA NEWS Христо Проданов от БСП.

„Партньорите от правителството бяха стабилни когато се избираха, тогава заявиха политически намерения – ПВУ, Шенген. Не сме видели обаче нито една крачка по приоритетите им. Доказва се тезата, че кабинетът е създаден да „изпере“ Борисов и Пеевски. Например Пеевски е водещ законодател, Борисов е по-чист от момина сълза. Двамата управляват България, подкрепени от ПП–ДБ, които употребиха насъбраната енергия от протеста. По много от темите опозиционните партии се подкрепяме. Правилата са такива, че ако нямаш 48 подписа, не можеш да внесеш вот на недоверие. Не стигат силите на отделните партии да инициират такива процедури. Обединени сме по-силни срещу управляващата сглобка“, коментира той.

Проданов потвърди, че БСП подкрепя анкетната комисия за разследване на полицейското насилие на фенския протест, за да се изяснят обстоятелствата. „Трябва да излезе истината и който е превишил правата си, да понесе отговорност“, допълни депутатът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ