Ето ги децата, премазали до смърт Борислав за шише ракия. Получиха по 10 години на топло

08580869790bab4cbb74aacc93c06ec8

Видинският окръжен съд се произнесе с осъдителна присъда по отношение на двама непълнолетни, обвинени в извършване на убийство по особено жесток начин, предава BulNews.

В съдебното заседание, след съгласието на страните, съдът прочете и прие изготвената ДНК експертиза, както и други документи, имащи значение за изясняване на обстоятелствата по делото. Не бяха отправени искания за извършване на нови съдебноследствени действия и съдът даде ход на съдебните прении, след което се произнесе с присъда.

Магистратите признаха за виновни К.С.С. и Н.С.Г. за това, че на 1 януари около 22 – 23 часа в село Гъмзово, като непълнолетни, навършили 16-годишна възраст, но след като са разбирали свойството и значението на извършеното и са могли да ръководят постъпките си, в съучастие като съизвършители, по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост умишлено умъртвили Б. Е. Б., чрез множество удари с крака и ръце, нанесени с голяма сила и жестокост в областта на главата, шията и гръдния кош – престъпление по чл.116, ал.1, т.6, предложение второ и трето, във вр. с чл.115, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.63, ал.2, т.1 от НК и им налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 10 години, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „общ“ режим. Зачита времето, в което са били с мярка за неотклонение „задържане под стража“, както и полицейско задържане.

Съдът осъдил подсъдимите, подпомагани от родителите си, да заплатят солидарно сумата по 60 000 лева на всеки от гражданските ищци, представляваща обезщетение за неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от 1 януари до окончателното издължаване, да заплатят солидарно, подпомагани от родителите си, държавната такса върху уважения граждански иск, разноските във фазата на досъдебното производство, както и разноски във фазата на съдебното следствие.
Присъдата на Видински окръжен съд не е окончателна и може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ