Костадинов: Речта на Денков пред Европарламента е срам, тюрлюгювеч. Пренаписа историята

payimage-606727

Вчера министър-председателят Николай Денков участва в пленарния дебат „Това е Европа“ на Европейския парламент (ЕП) в Страсбург – изводът от неговото участие с една дума е „срам“, заяви в декларация от парламентарната трибуна председателят на ПГ на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Срам, защото българският министър-председател говори пред празна зала в ЕП, обясни Костадинов. По думите му едва ли нашата държава е получавала по-голямо символно унижение през последните няколко години от това, което получи сега с изявлението. Срамно, защото неговата реч преливаше от кухи, пропагандни клишета, класически опорки за Русия, СССР, заяви Костадинов, който коментира подробно изказването на премиера.

Денков държа слово, в което призовава страната ни да бъде час по-скоро присъединена към Шенген, защото, според него, така сме щели да бъдем защитени от хибридните руски атаки, каза лидерът на „Възраждане“.

Празните столове в залата явно са оценката, която в Брюксел се дава на българския министър-председател и неговото правителство, се казва в декларацията.

Според Костадин Костадинов в речта си Денков си е позволил да пренапише и българската история. От политическия „тюрлюгювеч“, в който пътьом бяха използвани цитати на Чърчил, Денков направи извода, че, като защитаваме Украйна, защитаваме Европа, отбеляза лидерът на „Възраждане“.

Накрая, незнайно на кого, Денков благодари за подкрепата за приемането ни в Шенген и еврозоната, посочи още Костадинов.

Докато „подобни лица управляват държавата ни, пред България няма абсолютно никакви позитивни перспективи за развитие, никога няма да можем да бъдем пълноправен член на семейството на европейските народи – нашата държава ще бъде възприемана като втора, трета категория не само в ЕС, но и на картата на света“, завърши декларацията на „Възраждане“, предава БТА.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ