Бяс в Пловдив: Бандитите от DCC оставиха половината град без интернет

1200_371525013_6767987139967032_8319695304167995123_n

Акцията на ГДБОП в офиси на DC Corporation e по повод предаване на телевизионни програми, обект на авторско право, без необходимото по закон съгласие на носителя на това право, или с други думи – за пиратско излъчване. За това информираха от Районната прокуратура в града под тепетата. Води се досъдебно производство за престъпление по чл. 172, ал.1 от Наказателния кодекс.

По-рано днес е извършено претърсване и изземване в служебни помещения в Пловдив, ползвани от кабелни оператори. Следствените действия са на ГДБОП и МВР под ръководството на Районната прокуратура и след предварително разрешение за провеждане на претърсването от Районния съд.

При извършеното претърсване е била иззета техника за приемане, декодиране, препредаване и изльчване на телевизионен и интернет сигнал до крайни потребители, която е била преведена в експлоатация и изземването е довело до прексване на телевизионния и интернет сигнал.
В хода на разследването е установено, че техниката се е използвала за извршване на престьпление – разпространяване на телевизионни програми-чужд обект на авторско или сродно на него право, без необходимото по закон сгласие на носителя на съответното право. Действията по разследването продължават, добавиха от държавното обвинение.

Източник: Marica.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ