Делян Пеевски: Искате ли комисия, която да разследва депутати? Нея ще я подкрепим

payimage-592184

„Искате ли да създадем една такава комисия, която да разследва депутатите рушащи държавата, нея ще я подкрепим, защото това се случва всеки ден тук“.

Това заяви с ядосан тон председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, след като със 123 гласа парламентът прие създаването на временна комисия, свързана с употребата на сила на протеста срещу Българския футболен съюз (БФС).

„Избра се абсолютно незаконна комисия, която заменя други органи“, подчерта Пеевски пред журналисти в Народното събрание.

„Разследване на какво – хората си свършиха работата и овладяха максимално бързо този чудовищен вандализъм, който се случи в София“, коментира той и попита какво ще върши тази комисия, като за разследване има прокуратура и инспекторат.

Съгласно кой закон парламентът има право да разследва, попита Делян Пеевски и допълни, че каквото и да установи парламентът, пак ще го изпрати на прокуратурата.

„Ще поискаме всички бити полицаи да бъдат изслушани тук, в интернет тенденциозно бяха само кадрите, където има бити протестиращи. Аз казвам – където има насилие, единици трябва да си понесат отговорността. Но не може да се счита, че полицията трябва да бъде лишена от всякакви права,” добави Пеевски.

„Тези лица, които са проявили агресия извън закона, трябва да си понесат отговорността по законовия ред”, допълни Пеевски. Той каза още, че ще предложат по-строги санкции срещу футболното хулиганство.

Той добави, че ДПС са подкрепили комисията да има председател, защото се е видяло, че без техните гласове, няма как да бъде избран такъв. Пеевски посочи, че с гласовете на ДПС за председател е избран Атанас Атанасов от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Председателят на ПГ на ДПС добави, че вижда как колегите му искат да разграждат държавата, което се случвало от много години.

„Трябва да започнем да градим нещо, защото скоро ще има комисия да разследва депутати. Искате ли да създадем една такава комисия, която да разследва депутатите рушащи държавата, нея ще я подкрепим, защото това се случва всеки ден тук“, ядоса се Пеевски.

„Агресията на полицаите беше единична. Лицата, които са проявили агресия, извън правомощията си, трябва да си понесат отговорността по законовия ред, а не да си правим популизъм. Ние ще предложим по-строги санкции, но не можем да се лишим от полиция“, каза още Пеевски.

По отношение на данъчните закони рамката била изяснена. За което сме „за“, ще бъдем „за“, което сме „против“, ще бъдем „против“, коментира още той.

Всичко може да се случи, нека да видим колегите какво ще правят. Между първо и второ четене ще има множество поправки, които ще предложим.

Пеевски каза още, че очаква промените в Конституцията да бъдат приети през декември, предстоят разговори с другите политически сили.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ