От ,,Възраждане“ скочиха: Вдигат данъците на всеки един. Ето кога ще падне правителството

payimage-580028

Темата на нашия брифинг е данъчните пакети, които се предлагат в момента от управляващата сглобка. Това, което се предлага от правителството, е обратното на това, с което влязоха в парламента – вдигане на данъци. С това започват и с това свършват. Вдигат данъците на най-големите фирми в България, а с вдигането на данъчната оценка на имотите всеки гражданин ще плаща по-голяма такса смет и данък сграда.

Това за яви в кулоарите на парламента депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев. Заедно с него бе и Виктор Папазов – икономически съветник на ПГ на „Възраждане“. „В Европа няма точен лимит на плащанията в брой. Всяка една страна си въвежда лимит в зависимост от някаква специфика. Ако вземем предвид инфлацията, вместо да намаляваме плащанията в брой, ние трябва да ги увеличаваме. В Швейцария горният таван на плащанията в брой е 100 000 швейцарски франка. Правителството в този лсучай играе ролята на лобист на банковата система. Всички ще станем заложници във финансовия концлагер, като се свалят още плащанията в брой. Колкото повече мерки и ограничения се налагат, толкова повече хората намират свои начини да ги заобикалят“, обяви Папазов.

„Добра практика е вдигане прага за регистрация за ДДС, но тя отново е половинчата, защото ще се въведе от 1 януари 2025 година. Ние ще предложим тя да влезе в сила от 1 януари 2024 година. Друга добра практика е ставката за хляб и хлебни изделия, но тя отново е половинчата, защото ще важи до 30 юни. Има добри решения, но те са половинчати. Може би е добре да се вдигне корпоративния данък, но крайната дата за неговото вдигане е след 9 години. Ние можем да вдигнем този данък след 9 години, но те го вдигат сега. Отново ще повторя, че това е вдигане на данъците, което ще рефлектира върху всеки нас“, добави от своя страна Цончо Ганев, цитиран от novini.bg.

„Това правителство се клати и партньорите вътре се изнудват за комисионни. Това показаха и случаите с негласуването на вота. После явно се разбраха за парите и мистериозно вотът на недоверие бе отхвърлен. Когато не се разберат за парите, тогава ще падне и правителството“, прогнозира Ганев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ