След инцидента с 16 деца край Дряново, министър Цоков с първи думи: Нуждаем се от по-млади шофьори

payimage-590359

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков коментира, че има нужда да се привлекат по-млади шофьори за училищните автобуси. Според него това може да стане чрез създаването на възможности за съвременни технологии като използването на електробуси, например.

Той направи коментар в отговор на журналисти въпрос за катастрофиралия край с. Гостилица автобус с 16 деца от детско-юношеската школа на „Литекс“. След инцидента стана ясно, че починалият водач на превозното средство е бил на 73 г.

Като направи уточнението, че в случая става въпрос за автобус на спортен отбор, министър Цоков посочи, че се надява да няма повече такива инциденти, предава novini.bg.

Основният проблем е, че няма достатъчно хора, които да бъдат наети. Правят се постоянни прегледи на това доколко функционална е цялата тази база на автобуси в образователната система, коментира още министърът.

Той посочи, че наскоро е имало сериозна проверка от транспортното министерство за тази дейност. Проф. Галин Цоков направи и уточнението, че „разпределението на училищните автобуси минава през общините“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ