Видински полицаи ограбиха близък на Земунския клан: Олекнах с близо 30 бона, подхвърлиха дрога

Благой Чакъров - Чакъра

Бившият затворник от Видин Благой Чакъров, известен като Чакъра, се оплака пред Lupa.bg, че ченгета са го ограбили. Видинските поллицаи му отнели 15 000 лева, 7 000 евро и 150 грама злато при обиск на къща на жена му Елизабет, твърди крими фигурата. Пред медията Чакъра разказва, че в протокола за обиска, служителите на МВР написали, че не са намерили нищо.

В момента известният видински бандит си търси правата чрез адвокат. Той разказва пред Lupa.bg, че ченгетата получили информация, че той разполага със солидна сума пари. Те причакват джипа му, в който се возила и 32-годишната съпруга Елизабет и негов приятел с прякор Иво Каратиста. В колата им подхвърлят 350 грама амфетамин.

След това нахлуват през нощта на обиск в къща на жена му, където живее 83-годишна баба. Оказва се, че обискът е незаконен, защото полицаите нямат разрешително от съдия, което те получават едва на следващия ден. Също така нахлуването в къщата става в часово време, в което криминалистите по закон нямат право да щурмуват частен имот.

Чакъра твърди, че органите на реда прибрали 15 бона, 7 000 евро и 150 грама злато, като в протокола на обиска пишело, че не са открили нищо.

Прокуратурата прекратява разследването, като твърди, че няма данни за отнети ценности, но Благой Чакъров и адвоката му са категорични, че ще се борят да докажат истината докрай.

Ето официалната информация на полицията за акцията:

При специализираната операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици са задържани трима души, единият от които е 46-годишен от София, осъждан за убийство.

Акцията е проведена на 3 юли, в нея е участвал и сектор “Кобри” при СДВР. Униформените проследили “мерцедес”, който спират в района на “Петрохан”. В колата освен шофьора били мъж на 37 години и жена на 32.

При претърсване в колата е открит плик с 305 грама бяло прахообразно вещество, дало характерната реакция за амфетамин при извършения полеви тест. Тримата са задържани с полицейска заповед до 24 часа. Материалите са докладвани на прокуратурата и работата по случая продължава.

Чакъра излежаваше дългогодишна присъда за убийство. Смяташе се за приближен до легендарния Земунски клан, но впоследствие разваля отношенията си с хората от сръбската групировка.

Последно Чакъров лежеше в затвора в „Кремиковци“. Там той се ползваше с най-големи привилегии. Работеше на служебния паркинг на администрацията, като отговаряше за пропусквателния режим на паркинга и вдигаше бариерата на КПП-то на затворническото общежитие.

Кой е Чакъра

На 26 май 2005 година е разстрелян Иван Иванов, шофьор в една от най-големите петролни компании в страната. На местопрестъплението е присъствал още един човек – близкият приятел на Чакъра – Слав Каменов, който се превръща в прокурорски свидетел.

Името на Чакъра се спряга като един от наркобосовете, който контролира трафика на хероин от Турция за Западна Европа.

Звездата на Благой Чакъров изгрява още в гимназията. Майка му е родом от видинското село Раброво, а баща му от Кърджали. Чакъра е роден в Кърджали, завършва спортното училище в града с профил кану каяк. Младата надежда в спорта се запознава с Иво Карамански. Соченият за Кръстник на българската мафия върти ресторант срещу блока, в който живее Чакъра.

Самият Карамански също е каякар. Чакъра се сприятелява със сина на Мишо Царя Манол по прякор Монката. След раздялата между майка му и баща му, започва видинския период от живота на Чакъра.

15 август 1999 г. В квартал Аспарухово във Варна е отседнал норвежецът Ааре Солнхейм. 22-годишният по това време Благой Чакъров е в града заедно със своя познат Константин Друмев. Двамата завързали разговор с норвежеца и му предложили като проститутка Димитринка Кънева. Тя сипва в питието му „Паркизан“ и когато норвежеца заспива тримата му вземат пари диаманти и дрехи на обща стойност 18 хил. лв.

26 януари 2001 г. При проверка на автомобила на Благой Чакъров са открити 76 фалшиви банкноти по 20 лв. В обвинителния акт четири години по-късно е записано, че Чакъра е искал от свои хора да ги пласират по магазините във Видин. От този момент Чакъра започва да завладява териториите на местните бандити.

Опитва се да влезе в бизнеса с трафик на наркотици и контрабандата на цигари.

Тъй като родното село на майка му е на границата, той има контакти със сърби. Животът го среща и с представители на легендарния Земунски клан. Сръбските бандити от лъскавия квартал Земун станаха световно известни, след като организираха покушението срещу сръбският премиер Зоран Джинджич през 2003 г.

Интересите на Земунския клан в подземния свят се разпростират в почти всички сфери. Държат и канала за трафик на хероин през българо-сръбската граница.

Чакъра разказва, че през октомври 2012 г. в Аликанте в съседен на бившата му съпруга имот е арестувана жената на Лука Бойович – Барбара, неговият брат Никола и още 20 души от Земунския клан. Няколко месеца по-късно Никола е разстрелян в Белград. Лука Бойович в момента се счита за глава на Земунския клан.

След покушението на плевенския съдия започва специализирана операция по задържането на групата около Благой Чакъров – Чакъра. Финалът на престъпната кариера идва когато е разстрелян шофьор на една от най-големите петролни фирми. Чакъра вече 10 г. твърди, че е осъден несправедливо и обвинява местни прокурори и полицаи че са го нагласили.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ