Пълна каша около събарянето на Бетонния мост в Пловдив

1909204

Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране /КИИП/ все още не е готова със становището за реконструкцията на Бетонния мост. Очаква се документът с всички необходими препоръки да бъде изготвен до края на годината.

Само след положително становище от експертите ще се пристъпи към издаване на разрешение за строеж. Преди това обаче от държавната НКЖИ ще трябва да представят в общината проект за реконструкция на целия мост, а не само в участъка над жп линиите.

Тъй като в първоначалния проект за модернизация на централна гара се предвижда цялостно премахване на Бетонния мост, градската администрация иска представяне и на анекс за реконструкция на съоръжението към договора между НКЖИ и „Трейс груп“. Настоява и за гаранции, че затварянето ще продължи максимум 6 месеца.

НКЖИ ще финансира изграждането на моста над жп линиите и рампата към бул. „Македония“. За община Пловдив остават подходите откъм бул. „Христо Ботев“.

Конкретните ангажименти на двете страни ще бъдат оформени документално, с договор. След това ще се внесе предложение в Общинския съвет да го одобри и да гласува издаването на строително разрешение. Чак след това ще може да се пристъпи към реални строителни дейности.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ