Младо момиче: Останах потресена след родителска среща. Родителите са неуважителни, заплашваха…

момиче

Младо момиче споделя ситуация, с която се сблъскала в родната образователна система. Ванеса Пеева останала изумена от поведението на родители към учителка по БЕЛ, която обявила, че с напредъка на седмокласници има сериозен проблем.

Жената не разкрива къде и кога се е провела срещата, но разказаната случка звучи неприятно – за учителите, даващи своите знания, за да подготвят способни ученици, а и за родителите, които може би не оценяват, че предпазващото им поведение може да не е съвсем редно, предава Блиц.

„Отидох на родителска среща на сестра ми и останах потресена. Не от сестра ми, не от учители – от родители“, констатира Ванеса Пеева.

„Сестра ми в момента е 7 клас и имаше казус с госпожата по БЕЛ. Която госпожа влезе в кабинета, където се бяха събрали всички родители, за да им обясни как изостават с материала. Как се притеснява, че няма да успее да ги подготви за матурите, защото не вдяват нищо. Не четат, не се упражняват, не пишат домашни“, описва дискусията.

„Това е двупосочен процес – не може да дава информация и никой да не я приема“, допълва момичето.

Оказва се, че за недоволството на родителите има и друг повод. Преподавателката нарекла учащите „неграмотни“, твърди във видеото си Пеева. Младата жена с пълно разбиране подкрепя преподавателката, допълвайки, че самата тя е учила при нея, като я познава като добър професионалист. Пеева допълва и че знае каква може да бъде атмосферата в клас, защото самата тя не е завършила образованието си толкова отдавна.

„На мен ми е преподавала, знам за какво става въпрос, Изключително свестен човек“, продължава разказа си тя.

„Видиш ли, ги била нарекла неграмотни. Седеше и се обясняваше все едно е ученичка на родители, които най-нагло и неуважително ѝ държаха сметка“, описва ситуацията тя. Тук дискусията между родители и преподавателката се разгорещила, като по думите на Пеева, някои присъстващи почнали да учат преподавателката как да се отнася с децата. Дори я обвинили, че проблемът е свързан с метода ѝ на преподаване.

„След като децата не се справят с материала и изостават, явно, проблемът не е в тях (децата – бел. а. ). Явно в нейната методика е проблемът“, преразказва позицията на някои присъстващи младата жена.

„Започнаха да ѝ повишават тон … да и обясняват как се преподава, как трябва да ги запали да им е интересна граматика. Как ще запалиш децата по граматика? Това не е химия, че да бъдете в лаборатория и да правите експерименти“, смята Пеева.

„Защо ги била нарекла неграмотни. Ами, това е истината. Аз като слушах изказа на родителите на повечето деца, ами, аз виждам откъде те са неграмотни. Тези родители не можаха да построят едно просто изречение“, коментира жената.

„После защо образователната система куца. Не е само от учителите, от образователните институции“, смята момичето.

„Проблемът е, защото майки на момчета, майки на бъдещи мъже, скачат да защитават синовете си затова, че някой им е казал истината. Че са неграмотни“, коментира тя.

„И какво става после – родителите заплашват, че ще си отпишат децата, учителят излиза отговорен и си губи работата. После защо няма свестни учители. Ах… Не знам“, отбелязва Пеева.

Вижте и видеото, в което тя разказва за случая:

За броени часове до има хиляди гледания и споделяния. Коментарите също не закъсняват, като едни покрепят учителката, но други – родителите.

По информация от коментиращи, Ванеса е студентка в Хага.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ