Алекс Гърдева от „Ергенът“ дрогира клиентите си, жена проплака: Психолог ли?! Тя да ходи на такъв

виктор стоянов ергенът

Алекс Гърдева доби популярност покрай риалити формата „Ергенът“, но днес прави всичко възможно, за да я асоциират като психоложка, макар бизнесът, с който се е захванала, да изглежда доста съмнителен.

Амбициозната брюнетка провеждала с клиентите си странната шаманска практика Аяуаск, по време на която се приемали дори халюциногенни опиати.

Аяуаскът представлява шамански ритуал, чийто корени идват от Южна Америка, но напоследък провеждането на древната церемония се е превърнало в нещо като мода и печеливш бизнес и у нас.

По време на изпълнението се приема специална отвара, наричана със същото име. Две от основните съставки на напитката са силно халюциногенни и действат директно върху нервната система на човека. Променят се възприятията, усещанията, появяват се силни халюцинации.

Ефектът от изпиването на психотропната течност продължава няколко часа. Наблюдават се странични реакции като гадане и повръщане, но според водещите на подобни сеанси, те са необходими, за да се пречистят душата и тялото. При някои се появява силно чувство на еуфория, но при други – тревожност, страх и паника. За съжаление, отварата, представяна като билкова, изобщо не е безобидна и може да доведе до повишаване на кръвното налягане, инфаркт и други животозастрашаващи състояния, пише „Уикенд“.

Има регистрирани смъртни случаи, в това число и на 19-годишен младеж от Колумбия. Родните псевдо гурута обаче, вече са яхнали вълната и практикуват церемонията и в България, а това, което споделя опарила се от психоложката Гърдева, ще ви изуми: „Александра вкара в страшни филми моя приятелка, която ходи на консултации при нея. Беше ѝ предлагала билки с ефект на опиат, които се дават при шаманските ритуали, но могат да предизвикат сърдечен арест. Моята приятелка има проблеми със сърцето. Добре че не се е съгласила. Отделно беше ходила на някаква откачена церемония, която Александра промотира като групова терапия. Под ритмите на шамански песни крещели, плюели, повръщали – уж за да изхвърлели някакви бесове и травми от тялото си.

Александра се изживявала като представител на богинята майка на земята. Моята приятелка каза, че ѝ е останала травма след този ритуал. Сънувала е кошмари дни наред!“, споделя дамата пред изданието.

Специалистите са категорични, че напитката, която се пие по време на церемонията, е много вредна. Безразсъдно е да се консумира особено от хора с проблеми.

„Вредна е не само за сърцето, а и заради пристрастяващия ефект. Не всеки пие аяхуск еднократно, някои се привързват и не искат да спират. Този безпаметен транс от няколко часа никому не е нужен. Александра е открила нещо ново и е зашеметена… нека си го рекламира! 8-9 пъти била пила аяхуска! Ами, да е жива и здрава! В Южна Америка се използва за опиат от индианците, всякакви амазонски племена в Бразилия, също и в Перу, Еквадор и Боливия. Точно шаманите се занимават с това.

Явно за Сашка е супер екзотично и трябва да си го рекламира на някакви семинари и да се прави на интересна само защото в България почти никой не е чувал за аяхуска и аудиторията ще вика „уау“! За пореден път се убеждавам, че у нас спешно трябва да се въведе закон за психичното здраве, който да регулира психотерапевтичната професия по възможно най-безкомпромисния начин. защото Сашка е всичко друго, но не и психолог!“, коментират с възмущение запознати.

И макар Гърдева да спечели само позитиви от участието си в риалитито на bTV „Ергенът“, след края му мнозина възнегодуваха срещу нея. Според зрителите монтажа по време на излъчването на предаването я е представил в положителна светлина. Неотдавна обаче тя взе участие в друг риалити формат, подобен на „Биг Брадър“, излъчван само онлайн – „Къщата на инфлуенсърите“, където се показа като доста нестабилна личност със склонност към истерии и скандали.

„Странна как такъв човек се представя като психолог и се опитва да лекува травмите на другите! Тя самата трябва да работи върху поведението и реакциите си!“, недоволстват зрителите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ