Снежен капан във Врачанско. Жители притеснени: Кой нормален ще пусне автобусите? Пързалка е

7d3888f00b2611af72126b992d7d656d

Работници от Врачанско в заводите в Ботевград се чудят как ще стигнат и ще се приберат от там. За това сигнализира служител на едно от тамошните предприятия. Човекът изяви сериозното си притеснение заради ситуацията, в която се намира областта от вече повече от 24 часа, предава BulNews.

По негови думи в неделя хората, които са били втора и нощна смяна в заводите в Ботевград, не са ходили на работа, но от днес всичко е постарому.

„Сега времето поомекна и автобусите ще могат да ни закарат довечера до Ботевград. Притеснявам се обаче как ще се приберем утре сутринта, тъй като през нощта температурите ще паднат още и всичко отново ще замръзне“, сподели пред наш репортер мъжът.

Единственият път до заводите е през Паволче и Челопек, който е в безобразно състояние. Освен, че е осеян с дупки, има и много завои, което е сериозна предпоставка за пътни инциденти, особено в сложната метеорологична ситуация, в която се намираме сега.

Припомняме, че тази сутрин, пътуващи за първа смяна работници бяха блокирани часове наред на моста в Паволче. Над 10 автобуса с по около 50 души останаха в снежен капан, заради образувалия се лед по асфалта.
„И шофьорите се притесняват да пътуват в това време. Никой нормален човек не иска да спусне автобус с 50 човека по тази ледена пързалка. Единствената алтернатива, която е имаме, е да пътуваме до Ботевград с личните си автомобили през Крета. Пътят оттам обаче е много разбит, а и придвижвайки се така, сметките ни няма да излязат“, коментира още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ