Сабрутев избесня в НС: Президентът обявява война! Благодарение на Асен няма фалити

payimage-594337

Само и заради управлението на Асен Василев няма дефицити и фалити. Това обяви Венко Сабрутев от ПП-ДБ пред журналисти и парламента.

„Ако президентът наложи вето на бюджета, това означава, че той обявява война срещу хората“, посочи той, цитиран от ДарикНюз.

В понеделник, президентът Румен Радев допусна възможността да наложи вето на предложния проектобюджет за 2024 г. „Свидетели сме на серия от авантюри в областта на финансите. Аз много ясно предупредих, че хрумването за енергийната вноска ще декапитализира „Булгартрансгаз“. Само за месец дружеството натрупа 260 млн. лв. дълг, а постъпления в бюджета няма“, заяви пред журналисти президентът Румен Радев в понеделник.

Последва и отговор от страна на финансовия министър. „Президентът се поддава на фалшиви новини. Радев казал, че може да наложи вето, това би било зле, това значи страната да влезе в 2024 без закон за бюджета. Не съм учуден от това поведение на президента“, каза той и припомни, че м.г. служебния кабинет на президента не предложи Закон за държавния бюджет и страната ни остана 7 месеца без бюджет, след което неговият служебен кабинет предложи проектобюджет с дефицит почти 8% в опит да дерайлира членството на България в Еврозоната“, заяви в отговор Василев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ