Пловдивчанин се ядоса на таксиметров шофьор: Не е хуманно, та това са възрастни хора!

Такси

Млад мъж се обърна към шофьорите на такси, които извършват некоректни практики спрямо техни клиенти, видяхме във Фейсбук групата „Забелязано в Пловдив – Seen in Plovdiv“

Публикуваме целия му пост без редакторска намеса:

„Добър ден. народе! Пиша този пост с голяма доза съжаление за нас хората. Дядо ми и баба ми са хора на съответно 84 и 80 години, но да са ми живи и здрави. пътуват с влак до Пловдив, за да си вършат задачите, които в последните години са предимно ходене по лекари.

Когато нямам възможност да ги закарам лично. им викам такси до гарата, което да ги закара до крайната дестинация (или Медицинския или „Луксор“ на „Шести септември“). Таксито варира около 7-8 лева според трафика, като и за 4 лева са ги карали в посока.

Първо искам да се извиня на шофьора (ако е в групата), тъй като днес им викнах такси, но поради причини, които няма да споменавам, не успяха да го хванат и логично човекът си е продължил по курсовете.

Те на своя глава са хванали друга кола от гарата, която им е взела 15 лева, за да ги закара до МУ. Преди няколко месеца по същия начин им взеха 25 лв.

Моето уважение към таксиметровите шофьори, защото знам какво е да шофираш цял ден в трафика. Знам, че вероятно 90% от тях хранят семейства, изплащат кредити и не им е лесно. Но да гледаш на двама възрастни как да им дръпнеш колкото се може повече пари – за мен не е хуманно и е тотална липса да човечност.

Постът ми няма да промени нищо, но молбата ми е нека бъдем повече хора, защото тези 15-20 лева на някой възрастен човек може да са му 10% от пенсията, които да са предназначени за лекарства или храна.

Лек ден на всички и бъдете здрави!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ