Човек на Нинова удари по трибуната: Следващият път, когато Тагарев влезе в НС, да е с оставка в джоба

payimage-548573

„Не знам дали си давате сметка за какво падение на Българската армия става въпрос. От 300 места за военните училища, има заети само 15. Това никога не е било. Имаше вот на недоверие само преди седмица, в който коментирахме тези сериозни проблеми, но тогава те бяха подминати с лека ръка.“

Това заяви народният представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов от парламентарната трибуна.

Той се възпротиви на предлаганите законови промени от Министерски съвет за отпадане от Съвета по отбрана към министъра на отбраната командирът на специалните ни войски, началникът на военното разузнаване и началникът на Военната академия.

„Никога светът не е бил по-близо до Трета световна война и в този момент ти да махаш трима важни за отбраната ни ръководители, това граничи с безумие. И отново казвам – следващия път, когато министър Тагарев влезе в Народното събрание, трябва да е с оставката в джоба си“, категоричен бе Борислав Гуцанов.

„Предлаганите промени в закона, които регламентират въвеждането на втора стипендия за курсантите за подготовка за изпълнение на военна служба като професия ще бъдат подкрепени от „БСП за България“. Това е една правилна стъпка за преодоляването на некомплекта в армията, макар и много закъсняла“, обяви заместник-председателят на групата Атанас Зафиров.

И подчерта, че е показателно инициативата за това да не идва от Министерството на отбраната, а от народни представители.

„Вместо да благодари на вносителите, в своето становище МО изразява загриженост откъде ще дойдат тези допълнителни 5,9 млн. лв. за втората стипендия. Ако министърът на отбраната беше защитавал националния ни интерес, като в сделката за бойните машини „Страйкър“, например, ако не подаряваше на поразия на Украйна българско въоръжение, ако беше спрял продажбата на безценица на имоти на МО и мислеше повече за Българската армия, отколкото за украинската, не само 5,9 млн., а можеше да има стотици милиони за повишаване възнагражденията на военнослужещите, които са безобразно ниски“, категоричен бе Зафиров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ