Поканиха кмета да инспектира колектора на „Модър – Царевец“ в Пловдив

1915439

Колекторът за отпадни води покрай подлеза „Модър – Царевец“ е приключен и строителната фирма, изграждаща автомобилния пробив, може да завърши обекта. Това става ясно от официално писмо на ДЗЗД „Еко Проект – Пловдив“ до кмета Костадин Димитров, който е поканен на инспекция днес от 13 часа.

От консорциума припомнят, че на 20 ноември е проведена работна среща между представители на ВиК – Пловдив, кмета Костадин Димитров, заместника му Тошо Пашов, кмета на район „Западен“ Тони Стойчева, представители на изпълнителя на пробива „Драгиев и ко“ и експерти, ангажирани с изпълнението на двата обекта. На тази среща представителят на ДЗЗД „Еко Проект – Пловдив“ Бончо Бонев пое ангажимент за 10 дни да бъде изпълнен критичен участък, влияещ на изпълнението на пробива на улица „Модър“. Разместен е графикът на работните групи и обещанието е изпълнено, уверява Десислав Герданов, представляващ ДЗЗД „Еко Проект – Пловдив“.

Обединението изпълнява проекта на ВиК – Пловдив за Южния обходен колектор. Той е с дължина 12 километра, започва от „Пещерско шосе“, минава през улиците „Царевец“ и „Модър“, пресича Коматевско шосе, продължава по целия „Александър Стамболийски“ към ул. „Нестор Абаджиев“ в „Тракия“ и се включва в Пречиствателната станция за отпадни води.

Изграждането на колектора се засича в района на софийската жп линия с общинския проект за пробива „Модър – Царевец“ и свързване на районите „Южен“ и „Западен“. След приключване на работата по колектора, другата строителна фирма най-после ще може да завърши своя обект.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ