Петков увърта след скандала с Пеевски: Има доклад на ДАНС, там пише! Всички българи страдат

payimage-593426

„Има доклад в секретното деловодството от ДАНС, който говори срещу този кандидат. Има съмнения за лобизъм за частни болници. Затова ние от ПП-ДБ се обявяваме абсолютно против неговата кандидатура (бел. р. – става дума за кандидата за подуправител на НЗОК Момчил Мавров). Това е принципът, по който действаме – когато не сме съгласни, правим всичко възможно номинираните кандидати минимум да нямат доклади в ДАНС и прокуратурата“ – така Кирил Петков обясни защо се е скарал с Делян Пеевски в пленарната зала.

По време на дебата в залата за кандидата за подуправител на НЗОК се видя как Кирил Петков се кара с Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС на първия ред от банките.

Изборът на подуправител на здравната каса не бе предвиден в дневния ред, но в началото на заседанието днес председателят на Народното събрание Росен Желязков предложи точката да влезе извънредно като първа в дневния ред. ПП-ДБ бяха против, но предложението мина с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“.

Мавров е издигнат от ГЕРБ и е единствения кандидат за поста.

Петков посочи, че българите трябва да доплащат за лекарства в болниците. „Всички българи страдат от това, че има хора в тази система, които източват и лобират. Тези средства не отиват при българските граждани, а при тези групи“, коментира Петков, предава 24 часа.

Той отказа да сподели какви са били тежките обвинения и обиди между тях, за които спомена Корнелия Нинова от трибуната. След като всички видяха кавгата на първия ред, тя излезе, за да призове за 15 минути почивка, за да се успокоят страстите.

„Казах, че никога няма да гласувам за някого, в когото не вярвам, за когото има съмнения за лобизъм. Когато става дума за здравето, за живота на хората, за болниците, онкоболните, аз компромис с това няма да направя“, лаконичен бе Петков. Отказа обаче да коментира обидите, като сподели, че никога не е бил човек, който разгласява частни разговори.

Според Христо Иванов кандидатът ще бъде избран с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. „Ние ще гласуваме „против“, ще бъдем в залата и ако това мине, ще има съответните политически последици“, каза той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ