Внимание, шофьори: Полицейски постове и 24-часови дежурства към прохода Петрохан, спират неподготвени

петрохан, задръстване, сняг

Пътната полиция към Областната дирекция на МВР в Монтана започва 24-часови дежурства на пътя към прохода Петрохан, за да не се допуска преминаване на тежкотоварни камиони, които, въпреки наложената забрана, тръгват по шосето в Стара планина и често закъсват, с което блокират движението, съобщи БТА, като се позова на полицейската дирекция.

През последните пет дни, когато на Петрохан падна около метър сняг, в полицията са постъпили 14 сигнала за блокирано движение. Причините за това са били различни – навявания, на сняг на шосето, лавини и закъсали автомобили. Въпреки наложената забрана, някои шофьори на камиони тръгват към прохода, който се намира на 1760 метра височина и е най-прекия път от София към областите Монтана и Видин, закъсват по пътя и го блокират. В някои случаи пътят се блокира и от закъсали леки автомобили, тръгнали към прохода с износени гуми.

От полицията съобщиха, че глобата за шофьори на камиони, тръгнали през Петрохан, е 300 лева и отнемане на шофьорската книжка за един месец. Глобата за износени гуми с грайфер 4 милиметра или по-малък е 50 лева.

Макар да е разрешено да се шофира с летни гуми с голям грайфер, практиката показва, че с падането на сняг в Петрохан тези автомобили много често закъсват, обявиха от полицейската дирекция в Монтана.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ