Биков с удар по ПП-ДБ: Такива мискинлъци не съм виждал досега! Ще се надигне протестна вълна

payimage-606929

„Беше много срамна работа, когато това правителство се избираше. И това го осъзнавах тогава. Тази работа става все по-срамна и този дебат, който слушам последните час и половина, два, много ме притеснява. Ние сме напът така да катастрофираме заедно, да надигнем една протестна вълна срещу това управление, че ако не си давате сметка, а вие не си давате сметка, ще причиним много тежки щети на цялото българско общество“.

Тези свои мисли за правителството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ сподели депутатът от партията на Бойко Борисов Тома Биков от трибуната в парламента. Изказа ги на втория час от дебатите и разгорещените спорове за избор на подуправител на здравната каса.

За поста има само един кандидат – Момчил Мавров, номиниран от ГЕРБ. Управленските партньори от ПП-ДБ обаче не го одобряват, тъй като в секретното деловодство на парламента имало доклад на ДАНС за него. От него те разбрали, че той лобира за интересите на частни болници, а и не му вярвали.

Вкарването на избора му извънредно в дневния ред предизвика спорове в сглобката за това защо ГЕРБ работят с „Възраждане“ и действат зад гърба на ПП-ДБ, както и за това компетентен ли е управителят на НЗОК Станимир Михайлов, предложен от ПП-ДБ.

„Такива мискинлъци, каквито се случват през последните два месеца в това правителство, не съм виждал за последните 7 години, когато съм бил депутат. Такъв безпардонен партизанлък, кадруване, некомпетентност, неподготвеност не съм виждал“, каза Биков.

Той нападна партньорите си, че говорят с аргументи от „позицията на високия морал“, и предупреди, че такъв тип говорене създава корупционен потенциал, който ще се види и в бюджет 2024.

„Ние сме напът да създадем абсолютен монарх в тази държава, който да разпределя порциите на финансирането в държавата от позицията на министър на финансите и да казва кой проект е добър и лош, кой колко пари да получи“, предупреди той за Асен Василев. Той призна, че критиците на правителството имат основания, а колегите му от ГЕРБ посрещнаха изказванията му с ръкопляскане.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ