Депутат от ПП се жалва в мрежата: Четирима от „Възраждане“ дойдоха да ни бият!

406672470_10228518996673460_3121984246876908017_n

Депутатът от „Продължаваме промяната-Демократична България“ Петър Кьосев излезе с пост във Фейсбук по повод скандала в парламента, при който почти се стигна до сбиване.

Дебатите около избора на подуправител на НЗОК ескалираха, след като ПП-ДБ обвиниха депутатите от „Възраждане“, че с нерегистрирането си за гласуването всъщност подкрепят кандидата на ГЕРБ, когото те самите смятат за неприемлив.

Стигна се до струпване на много депутати на едно място и словесни пререкания. Венко Сабрутев от ПП-ДБ заяви пред председателя на парламента, че е имало бой. Телевизионните камери не уловиха такъв момент и по всяка вероятност до физически сблъсък не се е стигнало, предава Блиц.

В епицентъра на скандала беше и Петър Кьосев.

Ето какво написа той, публикувайки и снимка от заседанието: „Изражението ми, когато Възраждане идват да ни бият, защото при пълно тяхно присъствие в зала, гласуваха само 4 от тях, за да позволят на кандидата на ГЕРБ и ДПС за подуправител на Здравната каса да бъде избран въпреки гласовете “против” на ППДБ и БСП.

Четиримата против са единствено за последващото публично твърдение от последните, че те са “последователни” и “принципно против”. Ако цялата група беше гласувала против това решение, същото щеше да бъде отхвърлено.

Впрочем поради абсолютно същите причини ИТН изобщо не гласуваха. Но Македония е Македония и те винаги са били принципни“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ