Гвоздейков: Има проблем с пощите! Трябва да измислим начини да се вадят повече пари

payimage-603956

„Към момента обществената поръчка за доставка на маневрени автомобили е приключила, другата за двуетажните влакове бе обжалвана в КЗК, но тя отхвърли искането за спиране на процедурата. Към момента очакваме тя да бъде възобновена. Притеснения няма, абсолютно в график сме и няма опасност от загуба на пари по ПВУ“, каза още министърът.

Относно Български пощи министърът на транспорта коментира, че днес е имал среща с финансови министър, на която се е одобрил планът за преструктуриране. „Ако кажа, че няма проблем в пощите не е коректно. Проблем има и ние полагаме усилия те да бъдат решавани. Трябва да бъдат измислени начини, в които да се вадят повече пари и така да се решават финансовите проблеми”, поясни Гвоздейков.

Заместник-министърът на транспорта Григори Григоров уточни, че планът за преструктуриране на експертно ниво се очаква да бъде разгледан до края на 2023г. „В началото на следващата те го представят на еврокомисарите, но няма очакване това да отнеме повече от 3-4 месеци. В тази връзка сме поискали удължаване на заема от 50 млн. до юли месец, предприемаме и други мерки за рефинансиране“, коментира заместник-министърът, предава БГНЕС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ