Ивет Стайкова буйства в ареста: Пали килия с одеялата, удря надзирател, бие затворнички

Ивет Стайкова

19-годишната Ивет Стайкова, която уби брутално актрисата Виолета Донева, е създала невиждана суматоха в софийския арест на бул. „Г. М. Димитров“, съобщава „24 часа“.

Девойката, която бе обвинена, че с особена жестокост и по мъчителен начин е умъртвила 81-годишната си баба, буйствала и тормозела служителите на следствения затвор. В него тя прекара близо седем месеца, след което беше преместена в Сливенския.

Времето на „Г. М. Димитров“ се оказва кошмар не само за ръководството, но и за останалите арестантки, защото Ивет няколко пъти грубо е нарушавала правилниците за поведение.

Два пъти е нападала други затворнички. Обиждала ги, заяждала се с тях и ги удряла. Не е ясно дали е била провокирана, но същата агресия проявявала и към служителите. Скачала на бой с юмруци и ритници срещу надзирателите. Веднъж им налетяла по време на обяд, когато им раздавали храна. Стайкова категорично отказала да се прибере в килията си въпреки молбата на дежурния. Дори му посегнала, когато той тръгнал към нея. Неконтролируемо размахвала ръце и крака. Наложило се да ѝ бъдат сложени белезници, тъй като била опасна за себе си и за околните.

Най-шокиращото е, че по време на престоя ѝ в софийския арест Ивет е местена в различни килии. Причината била, че тя е запалила едната от тях с дрехите и книгите, които баща ѝ Иво Стайков ѝ носел, когато я посещавал. Случката е от 18 ноември, когато към 15,30 ч. на третия етаж бил забелязан дим, излизащ от арестно помещение №14. В него лежала Ивет. След като отворили килията, надзирателите видели, че тя е запалила бельото и одеялата си.

Пожарът бил изгасен, а девойката била прегледана от лекар на Медицинския център на ареста. Той констатирал, че тя няма никакви увреждания или наранявания. Пред ръководството на ареста Стайкова отказала да даде обяснения за действията си.

Така 7-месечният ѝ престой в следствената килия, преди да я транспортират до затвора в Сливен, се превръща в ад за всички. Наложило се на Ивет да ѝ бъде назначена денонощна охрана, която да я наблюдава, за да не предизвика още по-голям пожар, който да обхване цялата сграда. Агресивното поведение на момичето не е изненада за никого. В съда вече стана ясно, че поради наркозависимостта си тя е удряла дори майка си.

Нападнала и приятеля си Виктор Лозанов, с когото живеела, въпреки че пред магистратите той обясни: „Не знам дали ме е ръгала с нож – спях и тя ме събуди, за да ми каже, че кървя“. Неведнъж заради различни инциденти била задържана от полицията в София и в провинцията. Последният път бил на 20 октомври 2022 г. – два дни преди да убие Виолета Донева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ