Извънредно от НС: Борисов, Василев и Христо Иванов обявиха важно решение, зоват за оставки

payimage-598810

Разбрахме се да започнем разговори за регламент, по който да се избират назначенията в регулаторите. Това заяви пред медиите Христо Иванов на съвместно изявление с Бойко Борисов и Асен Василев.

„Подкрепата ни за кабинета беше потвърдена – както за акад. Денков, така и за Мария Габриел“, добави той и уточни, че са се разбрали управителят и подуправителят на НЗОК да направят крачка назад и да подадат оставки.

„Срещата, която направихме, реши няколко неща. Благодаря на Христо Иванов и Асен Василев“, заяви Борисов.

„Няма да поискам оставката на Асен Василев, защото ми обясни, че за последния месец има 1 млрд. повече събрани. Доста неща си поговорихме за данъчните закони“, коментира лидерът на ГЕРБ на въпрос за критиките към бюджета на Асен Василев и дали ще му поиска оставките, предава Блиц.

Асен Василев се похвали с голяма събираемост и обяви, че от 0,8 дефицитът за ноември ще падне на 0,6. „На път сме да изпълним бюджета с по-малък дефицит от заложения. Има подкрепа за бюджета“, категоричен е финансовият министър.

„След вчерашния ден, в който всики видяхме, че показването на мускули води до потъване на една говорилня, която не е модерна, затова проведохме час и половина разговори – бюджетът на НЗОК и бюджетът на държавата ще бъдат подкрепени“ обяви Борисов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ