Нова детска градина палат за 4 млн. лева отваря в Пловдив през януари за 130 деца (снимки)

Image_16385660_40_0

Истински палат за децата представлява новата детска градина „Каменица“ в Пловдив, която ще посрещне 130 деца през януари. Това увери кметът на район „Централен“.

Напълно оборудвани с професионална техника са кухненските блокове, пералните и сервизните помещения. До края на годината остава да се сглоби и подреди и останалата мебелировка. След акт 16 и въвеждане в експлоатация на сградата, тя ще бъде вписана и във всички държавни регистри, за да бъде обявен прием. „Предстои с директора и родителите да обсъдим желанията им в кои от сградите да останат децата, тъй като коментирахме възможността филиалът на „Перуника“ с четирите групи също да бъде част от ДГ „Каменица“, обясни Стаменов.

Изграждането на „Каменица“ започна в края на октомври 2021 година по ОП „Региони в растеж“ за 4,1 млн. лева. Тя беше построена на мястото на старата, която бе премахната.

Дворът на ДГ "Каменица" е просторен и с много люлки.

Кметът Георги Стаменов (в средата) и зам.-кметът по строителството в общината Тошо Пашов огледаха детската градина "Каменица".

Източник: 24Plovdiv.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ