Борисов за модернизацията на армията: Завърши третият основен проект! Купуваме машини

payimage-5988091-1280x853

„Завърши третият основен проект за модернизация на армията, започнал през 2018г. от третото правителство на ГЕРБ“, това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във фейсбук профила си.

В петък депутатите окончателно гласуваха сделката за „Страйкър“- ите със 146 гласа „за“ след дебати и дори искане за „смъртно наказание“ на министъра на отбраната Тодор Тагарев. То беше поискано от депутатът от „Възраждане“ Ивайло Чоргов, а като мотив той посочи, „ако и тази сделка се окаже неизпълнена, въпреки милионите, хвърлени за нови „Страйкър“-и“.

„Днес благодарение на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, Народното събрание ратифицира договора за закупуване на бойни машини за пехотата „Страйкър“. България ще закупи 183 бойни и 15 спомагателни машини. Те ще бъдат сглобявани в ТЕРЕМ като първите трябва да са готови през 2026г., а всички да бъдат доставени до края на 2027г.“, написа още лидерът на ГЕРБ.

По думите му оттук нататък правителството трябва да направи много стройна организация по изпълнението на договора, „особено в частта на индустриалното сътрудничество, за да не се допуска забавяне на изпълнението му“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ