Радев и кралят на Йордания: Спиране на войната Израел – „Хамас“ и създаване на две държави

радев

Държавният глава Румен Радев проведе днес среща с краля на Йордания Абдула II в Дубай след откриването на 28-ата сесия на конференцията на страните по рамковата конвенция на ООН по измененията на климата. Двамата обсъдиха последиците от военните действия между „Хамас“ и Израел.

Обща бе позицията, че ескалацията на напрежение засяга не само преките участници във военните действия, а и целия регион на Близкия Изток и Европа. Изразена бе обща загриженост и от тежката хуманитарна криза в региона, която налага своевременни действия от страна на международната общност.

Президентът Румен Радев и Крал Абдула II откроиха преустановяването на военните действия и възобновяването на преговорите за създаването на две държави в съответствие с резолюциите на ООН, като най-ефективна мярка за постигането на устойчиво мирно решение в Близкия Изток.

Крал Абдула II прие поканата на българския държавен глава да посети страната ни през следващата година за последващо задълбочаване на двустранното сътрудничество, както и за продължаване на разговорите за търсенето на подходи за възстановяване на мира и гарантиране на стабилността в региона на Близкия Изток, предава Bulgaria On Air.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ