Разкрития: Събраха на парчета от релсите Станко. Истината за смъртта му се оказа ужасяваща. Той е вторият…

170126797932249

Втори жител на бургаския кв. Долно Езерово сложи край на живота си по демонстративен начин. Това стана само 2 месеца по-късно от бруталната смърт на 25-годишния му съсед Иван Европов. Флагман.бг извърши собствено разследване на причините, които доведоха 62-годишния Станко Михалев до фаталния избор да приключи със земния си път на 29-и ноември през деня.

Репортер на медията завари върху жп релсите на възлово кръстовище между Товарна гара и гара Разпределителна, разчлененото тяло на Станко. Той се хвърли пред набиращия скорост пътнически влак с десетки свидетели във вагоните.

Кървавата драма се разигра в 16:03 ч. – в близост до автобусната спирка на ул. „Одрин“. Мястото е достатъчно оживено, за да може настъпилата смърт да предизвика ужаса на много очевидци.

„Потеглихме от Централната гара в 16 часа, семафорите даваха зелено и беше нормално машинистът да повишава скоростта. Самоубиецът е използвал именно този момент, знаел е, че в тази ситуация няма как да се набият спирачки и да се избегне фаталният удар“, разказа пред репортер в сряда пътник от влака.

Флагман.бг публикува снимки, които са достатъчно отдалечени, за да не предизвикаме шок сред читателите си. Близките планове обаче достатъчно красноречиво говорят за картината, която е представлявало разпръснатото тяло по влаковата линия – за всички, които са го видели.

Със сигурност можем да твърдим, че Станко Михалев е искал нещо да покаже, по-скоро да сигнализира, настоявайки смъртта му да стане достояние до много хора. В продължение на 3 часа линейки, патрулни коли на МВР, пожарна и експерти от няколко специалности разследваха случая. Установи се, че става дума за самоубийство и че паркираното в непосредствена близост Рено Клио е именно на Станко. Той е дошъл няколко минути по-рано, знаейки много добре какво е разписанието на влака.

„Хазартът му изяде главата“, категорични са жителите на кв. Долно Езерово. Те не искат повече да говорят. В квартала е публична тайна, че най-посещаваното място за мъжете от известно време е една игрална зала в центъра. Дълговете на Станко станали толкова големи, че започнал да получава заплахи от кредиторите си. По същия начин и със същата причина край на живота си сложи Иван Европов. На 12 септември Европов реши да се придвижи с Опела си до най-високия мост в региона – над местността „Ковач“ в Странджа. Избра и най-високата точка, хвърляйки се в бездната от 55 метра височина. Иван остави писмо до близките си, с което ги молеше за прошка. За него се знаеше, че бе натрупал 100 хил. лв. дълг от игра на ротативки.

Здравомислещите хора в кв. Долно Езерово призовават компетентните органи да се намесят, да се даде знак на роднини на зависими от хазарта, да ги вразумят преди „заразата“ да ги погълне изцяло и да няма връщане назад.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ