Изключват ли БСП от ПЕС? Човек на Нинова проговори: Ние сме държава на абсурда

борислав гуцанов

Няма опасност БСП да бъде изключена от Партията на европейските социалисти, заяви в интервю за БНТ топ представителят и депутат от партията Борислав Гуцанов. За подобна възможност се заговори тази седмица, предвид някои от позициите на БСП по актуални и важни въпроси в национален и международен план.

“Ако говорим за джендърство и Истанбулска конвенция, БСП винаги сме били против нея. Тогава наистина е трудно да се намерят допирни точки, ако това е разделителната линия. Ние си имаме наши ценности, спазваме ги и сме длъжни да ги спазваме, защото и Конституцията на България е пределно ясна по този въпрос. Има неща, които са приемливи, има неща, по които и двете страни трябва да намерим допирна точка по тях, ако ли не – ние не сме партньори”, обясни Гуцанов.

Ние сме държава на абсурда, на слугинажа, трябва да се намери нов път на развитие на страната. Ние го търсим в политическо обединение, защото БСП е единствената алтернатива на това, което се случва в страната, декларира още депутатът от БСП по повод намеренията за сформиране на “голям фронт – ляво-център-патриотичен”.

“БСП винаги е била патриотична партия още от самото ѝ създаване преди 132 години”, каза той и подчерта, че има разлика между патриотизъм и краен национализъм.

Той акцентира, че голямата идея е ляво-център, защото политическият център е “абсолютно свободен в момента”, да се обедини с патриотичното.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ