Нинова беснее: Да каним ,,Левицата“? Не! Грубо играха срещу БСП, използваше наши членове

корнелия нинова

БСП няма да покани за участие „Левицата!“ в новото обединение, което планира да създаде с партии от левия спектър, център и патриотични организации. Това каза днес пред журналисти в Плевен лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова.

Тя посочи като основен аргумент това, че по време на местните избори на много места „Левицата“ „грубо игра срещу БСП, използваше наши членове за свои паралелни кандидати, разцепваше структури, посланията на кампанията им бяха отправени единствено и само срещу БСП, а не срещу модела „ГЕРБ“ или друг политически опонент. Няма как да си сътрудничим“, предаде БТА.

Нинова коментира и позицията на Партията на европейските социалисти (ПЕС) по повод планираното обединение и определи като фалшива новина твърдението, че в съюза ще присъства партия „Атака“.

„Не чухме ПЕС да реагира, когато правителството на Сергей Станишев управляваше с „Атака“ и със „златния пръст“ на Волен Сидеров. Очаквам най-малко корекция в това изказване. Втората партия, която се споменава и затова ни критикуват, е на Николай Малинов, а той също не е поканен в този съюз, не е присъствал и идея не сме имали за това“, добави Нинова.

Според Нинова напускането на заседанието на ОССЕ от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел е „излишна демонстрация“.

Корнелия Нинова откри в Плевен днес регионална среща с новоизбраните кметове и общински съветници от партията в областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин. Сред участниците са членове на Изпълнителното бюро, народни представители от „БСП за България“, областни и общински председатели, координатори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ