Пеевски: Ветото на Радев е срам и опасен път към Путин! Отхвърляме го още тази седмица

payimage-592184

Според председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски решението на президента Радев да наложи вето върху предоставянето на бронирана техника за Украйна може да се определи само с една дума – срам, съобщиха от партията.

„След това решение е още по-категорично ясно колко е важно за България да има евроатлантическо парламентарно мнозинство и подкрепяно от него евроатлантическо правителство. Защото всичко друго рискува страната ни да бъде отведена на един друг, неевропейски и опасен път – към Москва, към Путин, където проруските политици искат да я отклонят“, допълва Пеевски.

Според него Народното събрание още тази седмица трябва да преодолее ветото на Президента, като с това потвърди подкрепата към Украйна и украинския народ.

„Затова в Парламента и политическия ни живот най-важният, обединяващ фактор трябва да бъдат и да останат споделените евроатлантически ценности, които са безалтернативни“, допълва Пеевски.

Тази сутрин държавният глава върна за ново обсъждане в Народното събрание Споразумението с Киев. То предвижда страната ни да предостави безвъзмездно 100 БТР-и от въоръжението на МВР.

Премиерът Николай Денков също коментира решението на държавния глава.

Министър-председателят Николай Денков прогнозира, че мнозинството в парламента ще отхвърли ветото.

„Това вето ще бъде преодоляно, така че не виждам за какво да коментирам“, лаконичен бе премиерът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ