Бащата на близнаците от Цалапица отправи закани: Кошмарът започва! Ще съдя всички от протестите

валентин и борислав динкови

Преди броени дни издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица – Рангел Бизюрев, бе задържан в Дания. А с изправянето му пред съда в България се очаква, че страшното престъпление ще бъде разкрито.

На този фон бащата на близнаците Валентин и Борислав Динкови, арестувани във връзка със случая, проговори – засега единствено с публикации във Facebook.

Петър Динков коментира с постове в социалната мрежи темата за убийството, като дори се появи информация, че се готви да съди участници в протестите, които настояват за справедливост за убитото момче, пише GlasNews.bg.

Досега Динков не бе коментирал престъплението пред медиите, въпреки че синовете му са задържани.

Динков пише, че вече е почнал да подготвя и дела. „Не ми е проблем, вече съм почнал да подготвям документите за делата“. Така отговаря Динков на коментар на свой съгражданин, който твърди, че участниците в протестите ще бъдат съдени за клевета. Динков коментира, че след залавянето на Бизюрев вече „може да говори“.

„Кошмарат почва за теб, Рангел вече е заловен и мога да говоря“, гласи част от позиция на Петър Динков, отправена към жител на Цалапица. (Правописът е запазен – бел. а. ) „… И има доста за говорене“, допълва той.

„Всички чакат показанията на Рангел, като го докарат всичко ще се изясни, затова не искам да говоря да не кажете че казвам моя версия“, пише Динков.

Димитър Малинов беше открит мъртъв на 27 юли след едноседмично издирване. Полицаите намериха трупа часове след разпита на близнаците Борислав и Валентин Динкови.

За убиец е сочен именно 30-годишният Рангел Бизюрев, който на 24-и е излетял за Германия. Той бе задържан едва преди дни в Дания.

Според прокуратурата Динкови му помогнали, като са осигурили кола за превоз на тялото и инструменти, с които е изкопана дупката.

После са прикрили всичко със строителни отпадъци.

Хората в Цалапица са гневни от престъплението, което провокира вълна от протести.

Всички протестиращи и близки на убитото момче смятат, че Валентин и Борислав Динкови не са просто укриватели, както е записано в обвинението и трябва да получат максимални присъди за това, което са извършили.

Припомняме, че на 1 декември делото на близнаците Динкови не стартира. Причината за това бе, че прокурорът Димитър Костов направи искане за събиране на нови доказателства, а именно разпитът на арестувания Рангел Бизюрев, който може да промени развоя на делото.

Процесът бе отложен за първия месец на 2024 година, но ако дотогава Бизюрев не бъде върнат на българските власти, заседание отново няма да има.

Изглежда именно показанията на Бизюрев ще разплетат случая.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ