Нов бизнес парк откриват в Пловдив

1921462

На 11 декември в Пловдив ще се проведе пресконференция. Поводът е отбелязването на 70 години от създаването на бившия емблематичен обувен завод в Пловдив “Петър Ченгелов“ и откриването на новото място „Флавия Бизнес Парк“.

На пресконференцията ще присъства управителят на „Флавия Бизнес Парк“ Боян Венев, който през 2019 година спасява завода от разрушаването му до основи и го реставрира за нов живот.

В първите си дни като стопанин той открива невероятни местенца на територията на обувния завод – театър, училище, музей, оборудвано бомбоубежище, документи и много други ценни предмети.

Едно от значимите неща е заключеният завет, който по традиция се оставя за поколенията. Последният завет е поставен 2003 година и ще бъде отворен за първи път на 19 декември пред кмета на града и официални гости. По същото време ще бъде и заключен новият завет, който да бъде прочетен през 2053 година.

От 16 до 19 декември по повод юбилея ще се проведе и благотворителен коледен базар. В рамките на базара ще бъде открит музей с предмети от историята на завода.

По време на базара освен музикална програма и занятия, ще има и търг с последните обувки, произведени в завода.

„Флавия Бизнес Парк“ е проект за трансформирането на обувната фабрика в Пловдив в модерен комплекс. В място, което съдържа в себе си всичко необходимо – офиси, магазини, складове, заведения, производство, спорт, услуги и настаняване.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ