Жители на Маноле с разкрития: Убитите са свестни и богати хора, ревността е причината за убийствата

полиция

Ревност между съпрузите Стоянка и Васил довела до жестокото убийство на родителите на жената в Маноле Атанаска (57) и Иван (61), мълвят съседи. Според тях в основата май стояла 19-годишната Тодорка – работничка в магазина на застреляните тъстове. Миналата събота била засечена с Васил. Жена му Таня научила за това. Тя също не била вярна на мъжа си, но го ревнувала. Имат две дъщери – на 10 и 16 години, предава 24 часа.
Васил смятал, че родителите на Таня я настройват срещу него и затова решил да се саморазправи с тях. Както съобщихме по-рано, тази нощ той влетял в дома им и ги застрелял с незаконна ловна пушка, ранил брата на жена си Танчо и накрая се самоубил.

Таня и Васко се караха често, жената периодично бягаше при родителите си, твърдят в махалата, наричайки я „Гръцкият квартал“, тъй като много от жителите й са били на гурбет в южната ни съседка и си построили къщи подобни на гръцките. Мнозина не могат да си обяснят как така лекомислено се отнемат човешки животи.
„Богати и свестни хора са Атанаска и Иван, чийто прякор е Гълъба. Още от зората на демокрацията имат магазин за хранителни стоки и барче. Гълъба дори купи къща в българската част на селото, близо до стадиона“, разказват местните.

Убитите съпрузи имали средно специално образование – нещо, с което малко хора от малцинствата в онези години са се сдобивали.
„Балдъза и баджанак ми бяха. По-добре мен да беше гръмнал“, тюхка се 57-годишният Йордан Христов.

Съседи не крият, че Васил и Стоянка се карали на публични места. Засичали ги да си говорят на „висок тон“, но нищо не излизало извън семейството.
На улица 28-а в Маноле, където са къщите на двете семейства, описват Васил като спокоен човек и дори майтапчия. Занимавал се със строителство. Със Стоянка били заедно от 20 години, но заради скандалите ту се разделяли, ту пак се събирали. В последната седмица преди фаталната нощ били скарани.
Бащата на Васил е бил свещеник в Маноле, но починал отдавна. Майка му Стоянка работи в мандрата и има втори брак с две природени деца.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ