Киро бесен, че Асен говори с Борисов по телефона: Не ми харесва! Искат с 2 разговора да решат проблема

payimage-578205

Съпредседателят на ПП Кирил Петков поряза твърденията, лансирани ден по-рано от шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която намекна, че ДПС ще получат 1/3 от позициите в държавните регулатори.

„Нека се фокусираме върху бюджета и конституцията. Всички задачи не може да решим наведнъж. Нека приоритизираме. Сега бюджетът и конституцията, след това в посока регулатори. Там ще бъде много сложно“ , обърна се Петков към (не)коалиционните партньори. „Виждам анонси да се опитват да преговарят през медиите. Няма договорка с по една трета. Това не е така. Там ще се седне, ще има отделен разговор. Ние ще отстояваме, видяхте какво направихме с НЗОК. Котки в чувал няма да допуснем в тия регулатори. Нещата ще се движат по ясен и систематичен начин“, зарече се той, цитиран от 24 часа.

„Борисов има собствено мнение и го изказва по медиите. По принцип колегите от ГЕРБ трябва да знаят, че всъщност всяко едно финално решение става само и единствено, когато има цялостна лидерска среща. Индивидуални заяви нямат много стойност“, коментира Петков в парламентарните кулоари във връзка с намеците от лидера на ГЕРБ за оставката на здравния министър Христо Хинков. „Нещата трябва да се случват институционално. Първа стъпка. Има някакви критики към министъра – изслушват го в комисия. Всяко решение за уволнение или назначение на министър е при акад. Денков и Мария Габриел. Те са хората по конституция, които могат да му вземат оставката. Важно е да се спазва разделението на властите“, подчерта депутатът от ПП-ДБ. Според него и Асен Василев не бил искал оставката на Хинков, говорел за себе си ако не приемат предлагания от него бюджет. По принцип всеки министър трябвало да си носи отговорност за действията. Василев за други оставки не е говорил, заяви Петков. И приветства идеята на акад. Денков всички държавни болници да бъдат проверени, защото българите не били доволни от предлаганите услуги.

Той обаче се ядоса на преразказването на телефонни разговори, което направиха и Василев, и Борисов през последните дни. „Нито едно решение в ПП-ДБ не се взима без всички лидери заедно да финализират крайните решения. Не ми харесва някой да преразказва телефонни обаждания“, каза Петков. „Знам, че на много хора им се иска през два телефонни разговора да си решат проблема, не се случва така и няма да се случва в България“, подчерта Петков.

Между ПП и ДБ нямало проблеми. По темата за дерограцията Петков призова колегите от ГЕРБ да не преговарят тази тема всеки 2 седмици. „Имаше ясно изявление, изказване, договорка, че датата е 1 март. Както вчера си спазиха договорката за първия закон, така да я спазят и за този. 1 март е уговорката, всичко друго ми се вижда ненужни драми, които напоследък се случват твърде много“, заяви той. И посочи, че държавата трябва да е готова с екипи, които да влязат в рафинерията ако се наложи. Важно било и да не се вдига цената на бензиностанциите заради новите договори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ