15 години затвор получи композитор, убил мъжа си в Стамболийски

Image_16430960_40_0

Композиторът Александър Радев ще трябва да излежи 15-годишна присъда при първоначален строг режим. Окръжният съд в Пловдив го призна за виновен в умишленото убийство на съпруга си Андреас Ропел в Стамболийски. Той трябва да заплати и по 100 000 лв. на всеки от родителите на германеца.

Двамата мъже сключили брак през 2020 г. в родината на Ропел. Известно време живели в София, но на 3 май м.г. пристигнали в по-малкия град, където Радев имал наследствен имот. Според българина просто пренасяли част от багажа си там.

На следващия ден семейството отишло на пазар, а след като се върнали в къщата, седнали да пият. Под влиянието на алкохола между тях избухнал скандал. Александър Радев взел нож и намушкал съпруга си. Осъзнал какво е направил и се обадил на телефон 112, за да потърси помощ. Придружил Ропел в болница, но въпреки опитите на лекарите той починал от нараняването.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ