Пловдивска плувкиня с голям успех на европейското първенство

1925286

Пловдивчанката Диана Петкова подобри националния рекорд и се класира за полуфиналите на 200 метра съчетано за жени на Европейското първенство по плуване в малък басейн в Отопени (Румъния).

Нашето момиче даде осмо време в сериите 2:11.26 минути и подобри досегашното си постижение от 2:12.59 минути, поставено преди две години на Световното първенство в Абу Даби.

На 200 съчетано Диана Петкова ще плува на трети полуфинал в Отопени тази вечер около 19.30 часа.

Петкова се нареди на шесто място във финала на 100 м съчетано плуване. Тя влезе сред най-добрите в дисциплината, благодарение на уважена контестация, подадена от Българска федерация плувни спортове и завърши за 58.95 сек.

Това ѝ отреди шестата позиция на 1.48 сек от победителката Шарлот Боне (Франция). Втора се нареди нейната сънародничка Берил Гадтелдело, а трета завърши шведката Луизе Хансон.

В другия финал с българско участие Габриела Георгиева финишира на осма позиция в надпреварата на 200 м гръб. Георгиева завърши за 2:04.59 мин. Изоставането ѝ от шампионката Меди Харис (Великобритания) беше 2.14 сек. Сребърен медал спечели британката Кейти Шанахан, а трета се нареди французойката Полин Мею.

Силното представяне на българите на Европейското първенство продължи Петър Мицин, който се класира за финал в дисциплината 200 м бътерфлай. Мицин финишира с личен рекорд от 1:53.77 мин и намери място сред най-добрите на Стария континент с осми резултат. Това ще бъде първо участие за световния рекордьор на 400 м свободен стил при юношите на финал на голям шампионат при мъжете. Медалите в дисциплината ще бъдат разпределяни тази вечер от 19.09 часа.

“Искам да поздравя състезателите и всички, които милеят и помагат на българското плуване. Представянето на плувците ни е плод на много труд и нерви в последните три дни. Гледаме напред, защото сме в средата на шампионата. Очаквам още добри класирания. Всички виждат, че плувците ни са много добре подготвени и в отлична форма“, заяви след края на състезателния ден главният треньор на националния отбор Кристиян Минковски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ