Депутати пред бой по време на изказване на Костадинов, скочиха на Пейков – бил по тениска и пиян

манол пейков

Народните представители обсъждат ветото на Румен Радев, относно договора за предаване на бронирана техника на Украйна.

Според президента, бронираната транспортна техника с висока проходимост, която се предлага на Украйна, не е излишна, а може да бъде използвана за охрана на българската граница и за предоставяне на помощ на гражданите при бедствия и аварии, включително в трудно достъпни области.

Комисията по отбрана вече отказа да приеме ветото на президента още вчера. Единствените политически формации, които го подкрепиха, бяха БСП и „Възраждане“.

Договорът, с който даряваме около 100 бронетранспортьора от арсенала на МВР, които вече не са необходими, беше подписан в София на 8 август и в Киев на 13 ноември. Ратификацията на документа от страна на Народното събрание се състоя на 22 ноември.

Изказване на лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов предизвика агресия в залата, насочена срещу Манол Пейков. Поведението им предизвика заместник-председателя на парламента Росица Кирова да вземе думата на Костадинов и да даде 15-минутна почивка, предава novini.bg.

От „Възраждане“ и БСП се възмутиха, че депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков е по тениска и според тях „пиян“. Зам.-председателят на парламента Росица Киров го помоли да си облече сакото, като той го направи, за да не внася допълнително напрежение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ