Изправят пред съда ученика, стрелял по автобус № 12 в Пловдив

автобус

Ученикът, който стреля с пневматичен пистолет по автобус №12 от градския транспорт, ще бъде съден. Вече пълнолетният младеж се изправя пред Районен съд в Пловдив във вторник, за да отговаря за престъплението, което се разигра преди година край пловдивското училище „Елин Пелин“ .

Според обвинението момчето е закупило оръжието от магазин за фойерверки, а боеприпасите за пистолета представлявали метални топчета. Преди инцидента , подсъдимият споделил със свои приятели и съученици за притежаваното от него оръжие, като понякога им го предоставял и те да стрелят с него по различни цели – указателни табели, улични лампи и автобуси на градския транспорт .

На 9 ноември 2022година обаче подсъдимият се срещнал със свои приятели, като носел в раницата си оръжието. Всички заедно отишли в училище „Елин Пелин“ в Пловдив с намерението да стрелят по преминаващи автобуси от градския транспорт с пистолета .

Така и направили. Около 21:00 часа се задал автобус от градския транспорт , а в него бил само водачът му, който се придвижвал към гаража, след приключване на работа по линия № 12. Виждайки превозното средство подсъдимият ученик произвел към него изстрел с пневматичния пистолет, като изстреляното от оръжието метално топче уцелило първото дясно наотваряемо стъкло на превозното средство, в резултат на което стъклото се пръснало. Шофьорът се изплашил и подал сигнал до 112, а униформени задържали тримата към онзи момент непълнолетни.

Според обвинението нанесената щета е била на стойност 2814,60 лв. Делото е насрочено за Разпоредително заседание.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ