Асен мисли, че ще зарадва пенсионерите с 50 лв: Хората с най-ниски пенсии, ще ги получавате всеки месец

payimage-596867

„В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за пенсионерите. Хората с най-ниски пенсии, които са 523 лева, ще получават по 50 лева, всеки месец, а не 50 лева еднократно за Коледа“, това заяви финансовият министър Асен Василев, който е в Брюксел.

„Събираемостта на данъците върви доста добре, разходната част – също. Има и повече пари за култура заложени в бюджета“, посочи Василев.

„Не е моя работа да искам оставката на министър Хинков. Работа на премиера и вицепремиера е да преценят дали искат оставката на един или друг министър“, добави той. БЛИЦ припомня, че в сряда финансовият министър заяви, че би поискал оставката на здравния министър.

„Мисля, че всички сте свидетели, че подкрепата не идва даром. Има изключително остри дебати и размяна на реплики.

Ако ще правим здравна реформа, не е работа на финансовото министерство да убеждава партиите каква трябва да е тя. Работа на здравното министерство е да формулира ясни приоритети и тази реформа да се случи“, каза още финансовият министър, цитиран от Блиц.

„Когато бюджета излезе на второ четене, тогава можем да коментираме дали сме доволни или недоволни“, обясни Василев.

„Всички работим България и Румъния да влязат в шенгенското пространство, има изключително голяма подкрепа и от Европейската комисия (ЕК) и от другите държави-членки на Европейския съюз (ЕС). Имаме индикации в положителна посока. Оттук нататък е въпрос на дипломация и на малко късмет“, така той отговори на въпроса дали ще има ли добра новина относно влизането ни в Шенгенското пространство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ