Да си спомним за великия Стефан Данаилов! Негови ученици: Учеше ни как да живеем

Стефан Данаилов

На 9 декември си спомняме за легендарния Стефан Данаилов. Днес актьорът щеше да навърши 81 години.

Стефан Данаилов беше преди всичко приятел. Стараеше се да бъде приятел с нас, за да може да ни научи, преди да бъдем актьори, да бъдем хора, разказа актьорът Дарин Ангелов ефира на NOVA.

„Учеше ни как да живеем и успоредно с това на тънкостите на театралната професия. Цяло богатство е, че бяхме при него. Той можеше да обича с цялото си сърце и тази любов се връщаше към него”, уточни Ангелов.

Според него личност като Стефан Данаилов ужасно много липсва на България.

„Той беше специален човек, изпратен с мисия. Стефан Данилов е една магия. Със всички роли, които е изиграл, той е доказал кой е и какво може. Най-голямото му постижение са студентите. Ние да се чувстваме като едно семейство, е нещо важно, което той прилагаше. Стефан Данаилов не издигаше фаворити”, каза актьорът Владислав Карамфилов.

По думите му той е бил човекът, който е показвал как се върви през тръните в живота, без те да се махат от пътя.

Според актрисата Ива Папазова Стефан Данаилов е имал умението да кара хората да не се взимат толкова насериозно.

„Такава съвкупност от качества събрани в един артист няма да се повтори. Повод е България днес да празнува, че такъв човек се е родил в страната”



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ