Близнашки: Киро не може да се примири! Поправките в Конституцията за служебното правителство са грешни

907902

Поправките в Конституцията, особено за служебното правителство, са погрешни. Дошли от правителството на Петков, когато беше бламирано с вот на недоверие и се стигна до служебно правителство. Те не могат да се примирят, че така лесно ги махнаха.

Това заяви бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки.

Когато се стигне до служебно правителство държавният глава трябва да бъде с развързани ръце. По един компетентен начин да ръководи такова правителство. Ако имаше нормално функциониране на парламентаризма, нямаше да има служежно правителство. От служебното правителство се очаква да проведе едни избори, посочи Близнашки, цитиран от novini.bg.

Държавният глава не просто се опитва да задава тон, а да го ръководи. Най-тежка е последната седмица, тогава започва натиск подпиши това, подпиши онова. И от мен очакваха да подпиша за втория лифт на Банско. Тогава аз отказах, каза още той.

По думите му служебният премиер не трябва да се поддава на тези внушения. И даде пример със служебният премиер Огнян Герджиков, който по време на мандата си взе решние за закупуване на изтребителите „Грипен“ и „после каза, че го е направил под натиска на държавния глава“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ