Цяла България говори за този полицай: Криминалист реанимира дете на годинка във входа на блока си

криминалист

Криминалист от Търговище спаси невръстно дете в обедната си почивка. Случаят е от сряда. Служителят на МВР е върнал към живот детето, правейки му изкуствено дишане и сърдечен масаж на стълбището в жилищния си блок. То е на година и 10 месеца.

Георги Гюрушев има 18 години стаж в полицията. „Бях у дома. На вратата се чу силен трясък. Излязох и видях съседката от горния етаж с детето си в ръце. Бягаше панически и викаше за помощ. Видях, че детето не диша и е с посинели ръчички”, спомня си криминалистът.

Първо навел детето с главата надолу и го потупал, за да може, ако е глътнало предмет, той да излезе. След това започнал с реанимирането, което продължило около минута-две. Веднага щом невръстното дете си поело въздух, Георги закарал него и майка му в болницата с личния си автомобил. „Не се чувствам герой. Това е професията полицай – ние сме в помощ на обществото”, каза скромно той, предава Лупа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ