Денков призна за ултиматум: Ако не премахнем таксите за руския газ, ще ни наложат вето за Шенген

payimage-596462

„Унгария е изпратила официално съобщение до България, че ако страната ни не премахне таксата за пренос на руски газ, Будапеща ще наложи вето за присъединяването ни към Шенген“, обясни премиерът Николай Денков в отговор на въпрос за причината за решението на българските власти таксата да бъде отложена.

Премиерът Николай Денков е в Брюксел за Срещата на върха ЕС – Западни Балкани и заседанието на Европейския съвет.

„Решихме да не рискуваме в този момент с важни, макар и не бих казал, решаващи стъпки по отношение на Шенген“, посочи той.

„Русия намира различни начини да избегне санкции и България не е изключение. Няма нарушения на българските власти“, напомни още акад. Денков.

„Няма лесен начин да бъдат наложени санкции на Русия“, поясни премиерът.

„Защо минават танкери през европейски води, ако нефтът в тях е над 60 долара за барел?Как да ги спираме тези кораби?, запита акад. Денков.

„Няма разговори за разделяне на България и Румъния при влизането в Шенген. Чувам, но… толкова“, коментира премиерът.

„Има съществено развитие и то положително в отношенията ни с Румъния“, каза още той.

Акад. Денков коментира флашмобът днес в НС. „Парламентът трябва да работи, защото има важни неща да се решават. Не е това начинът и да слагаш за залог бюджетът, от който зависи всичко, не това е начинът, поясни премиерът.

На въпрос дали е дошъл ред на други паметници – символи на Тоталитаризма, той отговори, че не може да коментира други населени места и напомни, че има решение на СОС за Паметника на съветската армия, предава novini.bg.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ